Omenatarha

Omenatarha

torstai 1. helmikuuta 2018

My tribute to my Mum

Olen kiitollinen äidillemme hänen intohimoisuudestaan ja hänen antamastaan mallista meille lapsilleen. Puutarha. Kylvöt. Kouliminen. Taimikasvatus.
Näin kevättalvella äitikin vähitellen aloitti kukan- ja tomaatintaimien kasvatuksen, viileässä vinttihuoneessa isolla eteläisellä ikkunalla taimet kasvoivat ja komistuivat kauniilla valkoisella kukkapöydällä.
Tänä iltana saatuani leivottua pari kesäkurpitsakakkua lauantain hautajaisiin ryhdyin tekemään kevään ensimmäisiä kylvöjä, sillä mies oli vihdoin saanut asennettua kukkalamppuni paikoilleen. Vielä ei hetkeen ole kuitenkaan kesäkurpitsan siementen vuoro. Ensimmäisenä multaan pääsivät oranssit ja punaiset chilipaprikat, muutama tavallisen paprikan siemen, jotka otin talteen hiljan syödystä paprikasta, kaksi tomatillon siementä, Money maker -tomaattia, loput mukulasellerin siemenet sekä ruotiselleriä, petuniaa ja loput mustan orvokin siemenet, joita ilokseni löysin siemenpussien seasta. Olin selannut siemenvarastoni jo pariinkin kertaan ja kuvitellut, ettei minulla ole yhtään orvokin siemeniä, ja ajattelinkin jo, että tänä vuonna jää orvokin kasvatus minulta kokonaan sivuun.
Äidistä iloiten ja häntä kiitollisena muistellen kylvöjäni tein. Sytytin hetkeksi kynttilän sijasta kukkalampun sellereille. Ne tarvitsevat valoa itääkseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti