Omenatarha

Omenatarha

sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Suunnitelmiin muutoksia

Nyt on vähän kiirus pakkailla, kun tuli mahdollisuus vaihtaa mökkilomaviikkoa aikaisemmaksi. Alunperin meillä oli varattuna tyttären häiden jälkeinen viikko ja olisimme lähteneet ajelemaan häistä suoraan yötä myöten kohti pohjoista. Mutta nyt lähdemmekin  Lappiin jo ennen häitä ja palaamme sieltä tyhjättyyn asuntoomme ja sieltä häihin. Niin että tarkoin täytyy miettiä, että kaikki tarpeellinen tulee följyyn, juhlatamineista ja yöpymiskamppeista ruveten.

Lisäjännitystä kiiruisiin tuo se, että kaappipakastin siniseen kamariin  on yhä hankkimatta. Ja jos meinaamme Lapista toivoa hillaa tuomisina, niin niille tarvii säilytyspaikan.

Eilen käväisimme yhdistetyllä synttäri- ja metsäretkellä. Menimme kakun kanssa Millanille ja jatkoimme mahdolliselle kantarellipaikalle, josta olimme saaneet vihjeen sienestäjätuttavalta. Toki myös mustikkasangot mukana, vaan ei poimureita. Itse olin aikonutkin poimia käsin, mutta mies tuskaili poiminnan hitautta poimuritta - joka oli jäänyt portaalle, vaikka luulin sen olevan autossa. Murskattuna mustikat mahtuivat neljään puolen litran rasiaa.

Sienisaaliista otin ihan kuvankin, kun mies taas bongasi keltavahveroesiintymän. Hän se on aikaisemmatkin löytömme tehnyt, toki hän on minulta varmistanut, "ovatko nämä niitä".



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti