Omenatarha

Omenatarha

tiistai 13. toukokuuta 2014

Vettä se on tämäkin

Siskooflikka oli vailla lumikuvaa. Tässä on niistä se toinen. Otettu vapun jälkeisenä sunnuntaina 4.5.


Talvi oli vähäluminen ja kevätkin Kanttorilassa on ollut turhan kuivaa. Lauantaina vapun jälkeen tein kuitenkin ensimmäisiä kylvöjä - kasteltuihin vakoihin - tilliä, persiljaa, salaattia, porkkanaa ja taisin kylvää vähän varhaisnauristakin. Lisäksi ripottelin valkosipulin kukinnoista keräämiäni pikkusipuleita mm. porkkanan viereen. Myös hunajakukkaa kylvin jo ja perennapenkin reunaan silkkikukkaa ja kosmoskukkaa. Vihanneskylvöjä peittelin kateharsolla.
Kun aamulla herättiin seitsemän edellä, maa oli jo saanut kunnon lumipeitteen, joka vain paksuuntui aamupäivän aikana. Ruvettiin tekemään lähtöä, kun autossa oli kesäkumit. Lähtöpuuhien ja lumenkolauksen jälkeen alkoi käydä selväksi, ettemme millään ehtisi kuitenkaan kotipuoleen kirkkoon klo 12:ksi, kun ei yhtään tiennyt, missä kunnossa tiet ovat.
Lumiraja tuli kuitenkin vastaan jo ennen Kokkolaa. Silti matka ei edennyt sen nopeampaa, kun auto piti pahaa ääntä, jonka takia piti poiketa vaihteistoöljyostoksille. Olipa hyvä, että olin eräältä pysähtymispaikalta poiminut talteen tyhjän muovisen lasinpesunestepullon - samalla kun siivosin talteen pari pantitonta alumiinitölkkiä. Muovipullosta mies sai tehtyä tratan, jolla sai öljyä valutettua putkea pitkin vaihteistoon.

Mutta siis: hyvä, että sain kylvöksilleni vettä ainakin jossain olomuodossa. Kuulemma siellä satoi lunta vielä toisenkin päivän. Harmitti kuitenkin, kun vasta kotimatkalla hoksasin, että olisin voinut tehdä taas lumipalloja sisäkasvien ja talvehtimassa olleiden keijunmekkojen juurelle.

1 kommentti: