Omenatarha

Omenatarha

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Vieläkin kylvöjä


No, nyt sain liitettyä kuvan yrttilaatikosta. Tosin kuva ehti jo tällä välin vanhentua. Eilen aamukierroksella otin oikeassa ylänurkassa näkyvästä pytystä oreganot pois ja istutin ne väliaikaispurkkiin. Tilalle kylvin loput punavärimintun siemenet, jotka olin saanut synttärilahjaksi ja joista osan esikasvatin.
Aamukierrolla kylvin myös maariankelloa kahteen paikkaan perennapenkkiin, joka on kasvihuoneen vieressä, siis  tähän, jota Millan sanoi peikkopenkiksi (hänellä siinä ilkikurisesti lällätelleen menninkäispatsaan takia), mutta jota mun tarttis kai alkaa kutsua enkelipenkiksi.


Kylvin vielä vähän salaattia yhden kohopenkin kupeeseen, ja nyt odotellaan sadetta kuin kuuta nousevaa.

Eilen saimme jälleen pitää vieraitakin täällä, vaikkakin vain vähän aikaa, koska lomamatkalaisilla poltteli jo päästä kotiin melkein viikon reissaamisen jälkeen. Kiitos käynnistä ja tervetuloa toistekin!

2 kommenttia:

 1. Olen jo jonkin aikaa värkännyt tätä kommenttia, mutten meinaa osata, kun en ole ennen kommentoinut. Kirjoitan samaa tekstiä taas uudestaan: Vaiherikkaan kesälomamatkan aikana sain ihailla useita puutarhoja. viimeinen etappi oli Kanttorila. Se monipuolinen puutarha vei mielenkiintoni niin tarkoin, etten muistanut katsoa kunnolla kaappikelloa, vaikka sen ääntä yhdessä ihailimme kahvipöydässä istuessamme. Onneksi kellosta oli kuva blogissa. Kaunis on! Miehestä kellon vierellä olisi saanut komeammankin kuvan, mutta kellohan tässä pääosaa näyttelee.
  Näkemäni puutarhat lisäsivät kotiintulon jännitystä; mitenhän omat kasvattini voivat. Ryntäsin heti pihakierrokselle. Ilokseni huomasin, että vanhaan veneeseen kylvämäni kasvimaa oli itänyt varsin hyvin, istutetut syreenit ja pihlajat olivat hengissä ja pottukin oli "päällä" minipottumaallani.
  Hei tämä komentti taisi mennä läpi...

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista!
  Vanha vene kuulostaa tosi hyvältä kasvimaaidealta, harmi etten hoksannut sitä kurkata juhannusaattona pihassanne poiketessamme, vaikka muuten pihaa kiertelin. (Kuten myös omaa pihaa aina ensi töiksi, kun reissusta palataan, tuttu rutiini.)
  Miehestä pitäisi yrittää ottaa salakuva, muuten tahtoo tulla jos mitä irvistyksiä...

  VastaaPoista