Omenatarha

Omenatarha

maanantai 23. marraskuuta 2015

Kullakin kiiruhunsa

Ensilumi satoi perjantain ja lauantain välisenä yönä. Toki lumihiutaleita hiljalleen satoi perjantai-iltapäivän mittaan niin, että rännässä ehdimme  rämpiä, kun auto teki ronan naapurikaupungissa asioidessamme. Onneksi ei tarvinnut kauaa kylmässä värjötellä, kun tepastelimme huoltikselle pizzalle ja sieltä saimme kyytin tutulta, joka sattui olemaan tulossa Kanttorilan naapuriin. Johdatusta? Varmasti.
Lauantaina heräsin valkeuteen ja muistin, että porkkanat oli vielä nostamatta. Eihän siinä kauaa mennyt, yhden rivinpätkän ja lapion kanssa, kun ei maa kuitenkaan ollut vielä kohmetta kummemmin kovettunut. Tosin nyttemmin kuulin, että kyllähän tämä ensilumi hupenee pois viimeistään keskiviikkoon mennessä. Mutta eipä porkkanoiden laatu varmaan olisi ainakaan parantunut jäätymisen ja sulamisen vuorotellessa.
Nyt vielä hetken olisi ilmeisesti mahdollisuus saada tunnelmallisia lumimaisemakuvia, mutta emme taida kumpikaan joutaa kuvailemaan. Minulla työkiireitä ja miehellä autoasioiden ratkaisemisen lisäksi hoidettavana mm. kuistin piirustukset, jotka pitäisi saada joulukuun puoleen väliin mennessä kunnan rakennustarkastajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti