Omenatarha

Omenatarha

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Pääsiäiskoristeet


Kaupunkikotimme nykyisen jääkaapin ovessa ei magneetit pysy. Kanttorilassa sen sijaan olen voinut taas kiinnitellä yhtä ja toista, jouluna saatuja kortteja ja nyt pääsiäiseksi tongin lasten tekemistä askarteluista otoksen esille. Katosta roikkuvat esikoisen kranssin tivut/tiput eivät yltäneet kuvaan, mutta kuopuksen tekemä kukko komeilee kukkatelineessä.



Osa vuosien aikana kertyneistä koristelluista munista mahtui olkkarin pöydälle isoon koriin. Valitsin noista kennollisen kestävimpiä (=serveteillä tms. papereilla päällystettyjä) tuliaisiksi Millanille, jota kävimme tervehtimässä 1. pääsiäispäivänä. Facebookin käsityöryhmästä bongasin virkkausmallin kanalle. Tuohon keinokuituinen lankani kelpaa oivasti.
Rakas kummitätini Liisa on kutonut minulle niin tämän keltaisen pääsiäispöytäliinan kuin sinisen paksumman (poppana)juhannusliinankin, jota olen käyttänyt kyllä myös jouluisin,


Kuvanottohetki taisi olla toisen päivän iltana, kun pääsiäisasetelman haudansuulla on vielä kivi ja sotilasvartio. Oikeassa reunassa Israelin tuliaisina tuodut menora ja pienoispikarit viinikannuineen mallaavat kiirastorstain päätapahtumaa. Laitoinpa toorakäärönkin kuvaan mukaan. Eiköhän sitäkin Israelin isät opettaneet lapsilleen pääsiäisaterian yhteydessä, aivan kuten käsky oli käynyt ensimmäisenä pääsiäisenä Egyptissä. Joku symboliikka liittyy myös saviseen öljylamppuun, jonka lienen löytänyt jostain kirpparilta.


3 kommenttia:

  1. Kaunista ja söpöä!

    Nyt elonjuntumme alkaa olla lopusuoralla, siis se työ...ei niinku muutoon, kait...

    VastaaPoista
  2. Työ on upea, mutta tuo sana "elonjuntu" oli minulle entuudestaan uppo-outo. Juntu on ilmeisesti jonkinsortin polku?

    VastaaPoista
  3. Työ on upea, mutta tuo sana "elonjuntu" oli minulle entuudestaan uppo-outo. Juntu on ilmeisesti jonkinsortin polku?

    VastaaPoista