Omenatarha

Omenatarha

perjantai 8. toukokuuta 2015

Kukkatilanne 5.5.

Keskiviikkona käväistiin Kanttorilan pihassa kääntymässä (= jättämässä traileri ynnä sen kyytillä ollut sitikka pois auton perästä). Ehdin sen verran silmätä ympärilleni, että totesin vihreyden ja kukkeuden lisääntyneen taas verrattuna näihin tiistaina ottamiini kuviin. Ja kun eilen palattiin etelän suunnasta valintakoereissulta, päivän mittaan vallinneen lämmön ja kosteuden yhteisvaikutus oli huomattavasti kiihdyttänyt ruohon kasvua ja tulppaanien ym. avautumista. Tässä kuitenkin vanhentuneet kuvat.


                                              Tarhakylmänkukka, suloinen vaaleanpunainen


                                                              Esikoita yllä ja alla



Kevätkaihonkukkaa olen saanut Millanilta kaupunkikodinkin pihaan, mutta siellä käydessämme harmikseni huomasin, ettei se ollut enää jaksanut juurikaan nousta esiin. Olin tosin yrittänyt sitä saada pihaamme kerran aikaisemmin saatuani eräältä ystävältä alkuja. Luulin, että vikana oli silloinen kavupaikka, mutta todennäköisesti se ei vaan viihdy kaupunkipihassamme. Kaunokainen on toinen laji, jota turhaan olen yrittänyt saada siellä leviämään ja innostumaan. Yhden kesän kukki nätisti ruustinnan bellikset. 


Tänään nämä tulppaanit olivat avanneet hempeänpunaiset kukintonsa. Istutin niiden kanssa samaan penkkiin jo aiemmin kevättalvella ostamani loistoesikon. Tänään istutin siihen vielä kaupunkikodin seinustalta pelastamani liljansipuleita ja siperianunikon, jonka toivon kylväytyvän tuossa yhtä kiltisti kuin kaupunkikodin perennapenkissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti