Omenatarha

Omenatarha

maanantai 11. toukokuuta 2015

Kylvöjä sinne tänne

En edelleenkään ole muistanut/ viitsinyt ottaa kännykameraa mukaan ulos. Kaipa vähän pelkään sen puolesta. Vaikka se on huovutetussa suojuspussissaan, pelkään sen silti taskussani joutuvan mullittumaan. Toisinaan kantta auki liu'uttaessani olen kuullut, miten hiekka rahisee rakosissa. Joten nytkään ei tähän kohtaa tule kuvia, vaikka tulppaaneja ja narsisseja aukeilee koko ajan. Halutessaan voi tsekkailla viimekeväisiä kuvia, samalta ne näyttävät.

Kaupunkikodissa käydessämme vajaa viikko sitten tein siellä myös vähän kylvöjä, jotta sieltäkin löytyisi vähän syötävää ja särvintä kesäkävijöille ja syksynkin tarpeisiin. Valkosipulia siellä oli kivasti kasvussa, mutta nyt kylvin vähän persiljaa, porkkanaa ja jäävuorisalaattia sekä ihan muutaman lehtikaalin kokeeksi. Kunhan toukokuun loppupuolella seuraavan kerran käymme, vien ja istutan sinne vielä sellereitä ja purjoa, ja vähän kesäkukkia.

Täälläkin sitten päätin varalta kylvää loput porkkanansiemenet (perjantaina), koska syyskylvöstäni ei ole vieläkään näkynyt itämisen merkkejä ja koska viime kesänäkin itäminen oli huonoa samoista siemenistä. Aikaisemmin kylvämistäni muutamista härkäpavuista pari on jo itänyt, ehkä enemmänkin, mutta kun en muista tarkkaan, mihin paikkoihin sitä kylvin (koho- ja perennapenkkeihin).

Samaten tyhjäsin toisen, jo puhkikuluneen jäävuorisalaattisiemenpussin yhden kohopenkin päähän. Kasvihuoneessa jäävuorisalaatti on jo taimivaiheessa. Kosmoskukka iti yllättävän nopeasti, sitä on talon päädyssä yhdessä ruiskaunokin kanssa sekä "hautapenkissä", jonne aion istuttaa lisäksi petunioita ja Millanin lemmikkien muistopuun (= karahka, jossa roikkuu nimikoidut savilinnut) juurelle köynnöskellon ja päivänsiniä. Olen varmaan siitä jo aikaisemminkin kirjoittanut, mutta olkoon. Tänään olin näkevinäni, että tarhaneitokin olisi jo alkanut itää.

Nyt hörppään kahvit ja sitten painelen hetkeksi vielä pihalle. Aina siellä jotain tekemistä löytyy. Ilman ajatustakaan sisätöiden pakoilusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti