Omenatarha

Omenatarha

perjantai 1. tammikuuta 2016

Kalenteri ajan hermolle

Uuden vuoden ensimmäinen jobi on siirtää syntymäpäivätiedot vanhasta seinäkalenterista uuteen. Outo juttu muuten, ettei lähisuvussa ole ainoallakaan synttäriä kesäkuussa. Sen sijaan maalis-, huhti-, elo- ja syyskuulle sattuu silmämääräisesti arvioituna varsinaiset synttärisumat. Pyöreitä vuosia ei tälle vuodelle satu, mutta lähivuosille kyllä. Toki mummu täyttää puolipyöreät 85 vuotta, mikä sekin on juhlan aihe.

Eilisilta Millanilla oli oikein mukava (ja herkullinen). Koska auto on seisonnassa ja koska pakkanen oli sopivasti lauhtunut, pyöräilimme kylänsyrjään kahdeksisen kilometriä. Pitkin matkaa saattoi nähdä järven takaa leimahtelevia ilotulituksia. Ne alkoivat melko tasan iltakuudelta.  Ja loppuivat puoliltaöin, kun olin jo kotisängyssä. Ovat säntillisiä täällä maalla.

Tänään voisin alkaa askarrella ensi jouluksi kortteja. Tai sitten voisin hoitaa vähemmän mukavat sihteerin velvollisuudet, vuosikertomukset sun muut esivalmistelut vuosikokousta varten. Ihan oikeasti, olen ollut kymmenkunta vuotta sihteerinä yhdistyksessä, jossa puheenjohtajan hommatkin on kasautunut sihteerille. Mutta nyt se loppuu, kunhan jaksan ja viitsin vielä tämän viimeisen kerran, nimimerkillä "Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä".

Alla kuva tämän vuoden joulutervehdyksistä. Olen ottanut tavaksi kuvata kortit muistoksi, nyt kun en enää jemmaa joulukortteja vuosikerroittain tyhjiin konvehtirasioihin, vaan näistäkin korteista valtaosan lähetän SLS:lle huutokaupattavaksi keräilijöille. Valokuvat ja käsintehdyt jäävät minulle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti