Omenatarha

Omenatarha

keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Juhannussiivoiluntapaista

Minun piti ennen kirjoittamista tsekata pari aikaisempaa juhannuksen tienoon postaustani, jotta olenko monta kertaa aikaisemmin selostanut juhannussiivouksesta. En ollut. En siis ilmeisesti myöskään ole erityisesti siivoillut.
Niin kuin en juuri nytkään. Emmehän vietä juhannusta täällä vaan pohjoisempana ja tällä tietoa sukulaisten seurassa. Koulun päätyttyä peräkamariin koululta raijaamaani kamppeet ovat kiltisti odotelleet setvimistäni niin lakkiais- kuin ulkomaanreissunkin ajan. Olen jo päässyt purkamaan laatikoita ja kasseja, mutta molemmissa alakerran kamareissa on silti yhä hillitön epäjärjestys. Keittiö sentään on melkein juhannussiivossa, kun siellä tyrjäsin tilaa maanantaina ennen kuopuksen ja tyttöystävänsä pistäytymistä. Muun muassa kravasin pankkikortilla irti lattiaan kuivunutta nisutaikinaa.
Tällä viikolla olen käyttänyt hyväksi poutaa ja liotellut muutamia mattoja, koska toin kaupunkikodistakin mukanamme muutaman likaisen maton tänne pestäväksi. Olen tyytynyt pesuun ilman suopaa ja harjaa. Saa kelvata.
Tänään keskityin pihasiivoukseen, vähän raivausta ja hiukan enemmän perkaamista. Lisäksi saatiin miehen kanssa rustattua mansikkamaan päälle rastasverkon. Mies ruuvasi alumiinilistat tukikeppien päälle, jotta verkko saadaan kätevästi liukumaan mansikoiden päältä listoja pitkin.
Mutta suurin siivousurakka, joka vielä odottaa keskeneräisenä on niin sanoakseni mentaalinen. Yksi työhomma on vielä hoitamatta, mutta tänään sain sen jalalle. Jos vielä saunan jälkeen saisin kirjoitettua lisää oppilastietolomakkeita.
Sauna on nyt kuitenkin välttämättömyys. Toivon saavani nokkoskäytteen lemun irti itsestani, ja samalla toivottavasti hyttysten puremien aiheuttamaan kutinaan saa helpotusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti