Omenatarha

Omenatarha

torstai 2. kesäkuuta 2016

Millanin kanssa menossa

Nyt kun lukuvuoden tärkein (= pakollisin) kirjoitushomma on valmis allekirjoitusta myöten, niin ehtii ja tohtii kirjoitella muutakin. Illalla todistukset viimeisteltyäni aloitin Millanille kirjeen, jota jatkoin sitten puoli kuuden maissa herättyäni liian aikaisin. Koululla odottaneet siivouksetkohan herättivät minut tuntia ennen herätystä.
On jäänyt kirjoittelematta mm. viime lauantain reissustamme, mies kävi varaosaostoksilla ja me Millanin kanssa sillä välin kirppariostoksilla. Hän oli nimittäin viime reissullamme edellisviikolla bongannut kirpparilla sohvan, jonka hinta ja malli miellyttivät häntä. Millanin edellisestä sohvasta alkoi talven aikana tulla fietereitä läpi, niin hän oli jo pitkään haikaillut tilalle uutta. Sillä reissulla meillä ei ollut peräkärryä mukana. Heti kun miehelle tuli tieto, että tilatut osat olivat noudettavissa, soitin kirpparille, kuvailin sohvaa ja kyselin, olisiko se vielä paikalla. Myyjä kävi tsekkaamassa ja lähetti vielä kuvankin sohvasta. Tosin eihän Millan voinut sitä kuvaa nähdä, enkä sitten tehnyt sohvasta varausta, koska varaukset ovat sitovia ja koska Millan ei ollut viimeksi käydessämme tutkinut sohvan kuntoa ajatellessaan, ettei hän sitä voi kuitenkaan saada ilman kuljetusvehkeitä. Mutta arvelin, ettei sohva sieltä mihinkään yön aikana katoa, kun on jo viikon pysynyt. Eikä se ollutkaan. Ehdimme molemmat vielä tonkia kirppiksellä ennen kuin mies palasi varaosaliikkeestä ja alkoi sitoa sohvaa peräkärryn kyytiin. Minä löysin puutarhaan enkelin ja pari saviruukkua, Millan löysi pari kassillista vaatetta. Siellä oli vitosen pussituspäivä, mutta enhän minä löytänyt ainoatakaan vaatetta, joka olisi miellyttänyt, sopinut ja jolle olisi ollut käyttöä.
Kun olimme aamusta liikkeellä, niin kotiin palattuamme ehdin vielä jotain puutarhassakin hommailla. Samoin kuin kuta kuinkin päivittäin kuluneella viikolla. Viime päivinä on täytynyt satsata kasteluun, mutta onneksi tänään sain siihen helpotusta taivaalta. Mukulasellerit, purjot ja jonkun kaalinruipelonkin olen istuttanut, kukista orvokit ja muutaman tuoksuherneen kokeeksi. Olen myös koonnut potteihin perennojen alkuja vietäväksi kaupunkipihaan, samalla kun menemme käymään siellä suunnalla lakkiaisreissulla. Kesäkukkakylvötkin alkavat olla tehtynä, kuten muutkin kylvöt - mitä nyt sitten kesän mittaan mahdollisia uusintakylvöjä salaatista, herneestä ja tillistä. Eilen multasin perunoita toiseen kertaan. Kas kun istuttaessani peitin ne varsin kevyellä kerroksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti