Omenatarha

Omenatarha

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Tuvasta markiille

Kun olimme pysäköimässä tandempyörää kirkkomaan kiviaitaa vasten, eräs västäräkki hyppeli aidan päällä levottomasti edestakaisin, mato nokassaan ja meitä tapittaen. Vihdoin älysimme siirtyä pyörinemme edemmäs, niin että lintu pääsi livahtamaan kiviaidan koloon viemään aamupalaa nälkäisille lapsilleen. Kirkosta palatessa näimme todennäköisesti saman uurastajan aidan päällä uusi mato nokassaan. Siinä se varmaan oli vistannut edestakaisin koko sanajumalanpalveluksen ajan.
Syömään mekin ryhdyimme kotiin päästyämme, ja sitten ulos. Tänään on pitkästä aikaa poutaa ja aurinkoa. Niinpä en estellyt yhtään, kun mies lähti ruohoa leikkaamaan, vaikka miten olisi lepopäivä. Nyt on jo toinen leikkuutauko menossa. Ensimmäinen tuli silloin, kun pihaan saapui autonostajia. Mies pääsi yhdestä ylimääräisestä ajokista eroon.
Pihalle minunkin tekisi mieli. Viime päivinä olen keskittynyt melkein pelkästään sisähommiin. Keskeneräisesti tyrjätty peräkamari on entistä kaameammassa siivossa, kun innostuin siivoamaan ompelukoneella. Se tahtoo sanoa, että olen koettanut vajentaa vintille kerääntynyttä sekalaista matonkude- ja lumppuvarastoani eri tavoin. Kirjoitinkin siitä jo vanhimmalla blogillani. Eräs vajennustapani on jonkinsortin tuunaamista. Ompelin pussukoita, tyynyjä ja kasseja mm. rikkinäisestä lakanasta, haalistuneesta ikkunaverhosta, keltaisista jakkuhousuista, mustasta hameesta ja sisustuskangastilkuista. Pussukat ja pienet kassit tein koulua varten, kauppaleikkiin yms.
Siinä kangasvaraston penkomisessa ja lajittelussa sotkin sitten yläkerran vieraskamarinkin, mutta eilen sain sen siivottua. Ties vaikka saisin siskon tänne yökylään, kun hän on tulossa tänne suuntaan festareille. Kyllä mieskin osallistui vieraskamarin siivoukseen aika suurella panoksella. Hän nimittäin kantoi sieltä pois tuhottomasti painavan television, joka oli isän peruja. Töllöltä vapautunut tv-taso palvelee nyt yöpöytänä.
Mutta nyt sinne ulos. Ihan oikea Bowl of beauty -pioni availee siellä jo ensimmäisiä kukkiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti