Omenatarha

Omenatarha

lauantai 9. kesäkuuta 2018

Pyöreät perennapenkit

HAA! Sain sittenkin äntihin ruveta sönkkäämään älykännykän kanssa, ja löysin tavan julkaista kännykän kuvia blogissa! Painelin saman tien räiskimään puutarhakuvia 😀 😁😊

Aloitan parilla kuvalla viime kesän (ja osin tämän kesän) perennapenkkiprojekteista. 


Ylemmän kuvan penkki tuli muuten jo syksyllä valmiiksi, mutta tuo reunuksen rakentaminen jäi keväälle. Eikä se kyllä vieläkään valmis ole. Haaveenani on valaa muovilaatikoihin sementtilaattoja, jotka koristelisin mosaiikilla. Ne tulisivat penkin keskelle käytäväksi.

Alemman kuvan penkki valmistui jo viime kesänä. Kolmessa kohdassa anilliininpunaisena kukkiva tupas on rantalaukkaneilikka, joka riehaantui kasvamaan ja kukkimaan varmaan saatuaan penkin uusimisen yhteydessä tilaa ja lisävoimaa. Yksi tämän kevään ja kesän ilonaiheistani.


Kivilaattoina olen saanut käyttää navetan lattiasta irrotettuja paloja. Olisi ollut fiksua samalla vaivalla  tehdä pohjatyö kunnolla, jottei kohta taas olisi heinää kivien raoissa. Mutta käytin niitä värkkejä ja välineitä, joita mulla sattui valmiina olemaan. Kivien alla on kyllä katekangasta, mutta ei se kauaa rikkoja pidättele. Mutta onpa mulla saumarauta, Millanin synttärilahja parin vuoden takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti