Omenatarha

Omenatarha

tiistai 3. toukokuuta 2016

Lämmintä

Toukokuu on ehtinyt jo pitkälle, korkea aika väsätä muutama rati. Meitä on nyt hellitty mukavilla keväisillä säillä. Vappu, vaikka pyhänä olikin, sujui työn hengessä ja merkeissä puutarhassa. Tein kasvihuoneeseen tilaa, jotta sain viedä sinne edes orvokit jo yökausiksi. Istutin keijumekon amppeliruukkuihin, jotka niin ikään kuskasin kasvihuoneeseen ja peittelin kateharsolla. Pari yötä ovat siellä tarjenneet, mutta nyt täytyisi varmistua loppuviikon säistä,  onko pelkoa yöpakkasista. Siinä tapauksessa mun tarvii kantaa ainakin keijunmekot sisään, me kun olemme helatorstain pohjoisessa, enkä ole vahtimassa.

Muutakin olen ehtinyt pihassa viime viikon loppupuolella ja eilen koulun jälkeen, suurimpana urakkana kaksi kohopenkkiä, joihin sain piilotettua osan matalaksi leikatusta siperianhernepensasaidasta sekä haravoidut lehdet ja joihin tyhjäsin kolmatta kompostillista.

Lauantaina saatiin jotain tehtyä Millanin markillakin. Hän oli kutsunut mm. meidät vapunaaton brunssille ja kissanhäkin pystytystalkoisiin eli kökkään. Vilkkain kissoista odotti koko rakentamissession ajan, joko pian pääsisi koekäyttämään, muttei sen kauaa tarvinnut odotella. Meillä oli mukava päivä, ja sen jälkeen on kuulemma kissoillakin ollut varsin mukavaa.

Mutta nyt täytyy siirtyä pollarisivulle tekemään passihakemusta. Tänään käytiin kuvissa naapurikaupungissa.

3 kommenttia:

  1. Luin, että polttarisivuille, mutta olikin vain poliisisivut. Ihailen ihmisiä, jotka ovat puutarhassa ahkeria. Onnekseni mulla ei ole puutarhaa, en taatusti olisi innoissani puutarhatöistä kuin vain alkukesästä ja sitten kaikki jäisi retajamaan. Millanille terveisiä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kerron terveisesi! Hän muistaa kaivaten nettiystäviään.

    VastaaPoista
  3. ...no ny mä lujin ittekki jotta polttarisivu...

    VastaaPoista