Omenatarha

Omenatarha

torstai 30. maaliskuuta 2017

Juhlahkovalmisteluita

Vaikken nyt mitään pyöreitä vuosia ole täyttämässäkään, niin aina sopii juhlia. Pyöräiltiin äsken lähikauppaan ostoksille, kakuntäyte- sekä coctailtikkuvärkkejä lähinnä. Tänään hyydytän tyrnikakkua opettajanhuonetta varten huomiseksi ja leivon kauralastuja oppilaita sekä lauantain juhlintaa varten. Meillä on oppilaiden kanssa muutenkin juhlapäivä huomenna, kun heidän entinen luokkatoverinsa pistäytyy kylässä. Aiomme koristella pääsiäismunia sitten porukalla. Mulla on puhallettuna lähemmäs 60 kananmunaa koristeltavaksi, pääasiassa servettipapereilla päällystäen, niin kestävät paremmin särkymättä. Linnunpesäthän me jo värkkäsimme koivunrisuista, joita mies keräsi kaupunkikodin pihalta kaadetusta koivusta isoon jätesäkkiin, jonka viime perjantaina kuskasimme koululle. Kanttorilan koivurisut menevät hakkeeksi joko kompostinkuivikkeena tai kateaineena käytettäväksi, vaikka mukavahan se olisi, jos osaisi jotain puutarhakoristeita väsätä risuista.
Millan antoi jo viime viikonloppuna synttärilahjan matkaamme, ja eilen sen sitten avasin hivenen etuajassa. Sain mm. lämpömittarin kasvihuonetta varten, sellaisen mistä näkee myös sen, kuinka matalalla yölämpötila on käynyt.
Yksi homma mun tarttee hoitaa kyllä ennen kuin ryhdyn kyökkipuuhiin. Kuopus on paraikaa käymässä asioilla, ja sillä välin aion vallata yläkerran huoneen kylvö- ja koulimisaskareisiin. Kylvän ainakin ne Millanin risiinit, ehkä paria perennaakin, ja koulimista vailla ovat ainakin tomaatit ja chilit, miksei samettikukatkin. Se vain harmittaa, etteivät Kodin kukilta tilatut kastelukiteet ja lannoitekävyt ole vielä tulleet. Olisin saanut niitä laittaa samalla, kun koulin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti