Omenatarha

Omenatarha

tiistai 4. huhtikuuta 2017

Taimi- ja kylvöpäivitys numero sejase

Me teimme taannoin Millanin kanssa yhteistilauksen. Yhdestä taimifirmasta, molemmat tilasimme perliittiä ja lainmotekäpyjä, mutta Millan tilasi myös muutaman taimen. Mä laitoin tilauksen menemään netin kautta, ja saapumisosoitteeksi tämän kaupunkikodin osoitteen. Maanantaina tilauksemme oli sitten lähtenyt liikkeelle, ja sain siitä ilmoituksen ja lähetyksen seuraamislinkin. Tarkoitukseni olikin tänään töiden jälkeen tsekata, joko paketti olisi tullut, mutta väsytti niin ja sitten unohdin ja piti lähteä lauluharjoituksiin. Sieltä palattuani vihdoin pääsin postin sivulle seurantatunnuksella ja totesin, että kyllähän lähetys oli jo tänään yhdeltä ollut perillä, vaan en sitä enää tälle illalle ennättänyt hakea, kun posti oli jo mennyt kiinni siinä vaiheessa. Mrrrr... no, täytyy toivoa, että taimet ovat säilyneet suurinpiirtein friskeinä. Huomenna meinaan ajella suoraan töistä kaupungille, niin ei tarvi jännätä, miten taimien käy tuulessa. Tänään ainakin tuuli rajusti, kun pyöräilin harjoituksiin. Ja tulee sitä pyöräilyä mulle ilman postireissuakin huomenna, kun olen luvannut olla illalla säestämässä kitaralla yhteislauluja kotiseuroissa, viisikielisestä laulukirjasta.
Eilen laitoin tuoksuherneet likoamaan ja tänään kylvin ne vessapaperihylsyihin. Toivottavasti lähipäivinä riittää aurinkoa, että saavat kylliksi lämpöä itääkseen. Punarevonhäntä, jota kylvin myöhässä, oli tullut nopeasti pintaan, melkein yhtä nopeasti iti purppuratulikukka, mutta risiini ei vielä näytä mitään itsestään. Eikä balkaninkellokki.
Huomenna entinen uudelleen istuttaa Millanin taimet, jotta pärjäävät hallussani pääsiäiseen asti, jolloin seuraavan kerran treffaamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti