Omenatarha

Omenatarha

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kahden kodin kevätunelmia

Lajittelin eilen kukansiemenet kylvöajan mukaan ja väsäsin niille lokerikon teippaamalla pahviset väliseinät kenkälaatikkoon. Perennojen kylvöaikoja pitäisi vielä uudestaan tsekata netistä, mutta aika monta sorttia perennaa minulla on ollut talven yli pihalla purkeissa. Ajatuksenani on saada niistä ainakin osa kasvamaan kaupunkikodin pihalle. Siellä jäi syksyllä puutarha sotatantereen näköiseksi, kun viemäröinti- ja salaojitusfirma ei siivonnut jälkiään ihan niin kuin oli ollut puhetta... Mutta ei se minua haittaa. Nyt minulla on tilaisuus suunnitella kaupunkipihamme aivan uudestaan. Syksyllä ehdin kaivaa siellä vanhan kasvihuoneen pohjan ylös ja rakentaa siihen kohopenkki. Nyt pitäisi miettiä, mitkä alueet katetaan ja millä tavoin ja mihin kohtiin rustaan niitä perennoja. Johtoajatuksena ajattelin tavoitella helppohoitoista, mutta silti monipuolista ja kaunista (tai edes kaunihkoa) puutarhaa. Toisaalta en itse ehdi kaupunkikodin puutarhaa hoitaa kesäisin, kun satsaan enimmän ajan ja voimat Kanttorilan puutarhaan. Ja toisaalta, jos jossain vaiheessa koetamme myydä kaupunkikodin, mahdollinen ostaja voi hyvinkin arvostaa helppohoitoisuutta.

Aina tavatessamme Millan lykkää minulle lainaksi nipun puutarhalehtiä. Niistä löytyy aina jotain käyttökelpoisia vinkkejä ja aivan uusiakin oivalluksia. Lehdistä haalitun infon ja ideoinnin avulla uskon selviytyväni suunnittelusta ilman ammattilaisen apua. Pääsiäisen aikoihin on tarkoitus käväistä kaupunikodissa, ja vaikka siellä on varmaan vielä piha lumen vallassa, niin voin ainakin näpsiä kuvia suunnittelun tueksi.

Tsekkasin eilen viime vuoden pääsiäisbloggausta. Vaikka silloin pääsiäinen oli  vähän myöhemmin, huhtikuun alussa, niin kyllä kevät oli silloin jo paljon pidemmällä. Krookukset kukkivat viime pääsiäisenä. Jännä nähdä, noinkohan ehtivät tänä vuonna kukkaan huhtikuun alussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti