Omenatarha

Omenatarha

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kuvia Kanttorilan joulusta

Tänään on kasteen sunnuntai, ensimmäinen sunnuntai loppiaisen jälkeen. Nuutinpäivään on vielä pari yötä. Sen kunniaksi vielä joulukuvapäläjäys.



Ekopisteelle kuskattu latvastaan rähjä pajutönterö sai vähän entrattuna uuden kodin Kanttorilan puutarhasta. Ensi jouluksi mulla on nyt sitten hommattuna uudet valotkin siihen, kun noissa vanhoissa paloi vain muutama lamppu. Nekin kyllä näyttävät varsin mukavilta etenkin nyt - jäliistä joulun - runsaamman lumikuorman piilosta pilkottaessaan.


Uudessa joulukodissa oli hauskaa ja haasteellistakin fundeerata ja kokeilla koristeille uusia sijoituskohteita. Siskon tekemät punatulkut sopivat kyllä keittiöönkin. Erityisesti iloitsin ylimääräisestä verhotangosta, joka on kuin köynnöstä sun muuta koristelua varten siihen jätetty. Toisen köynnöksen kiedoin eteiseen pystysuoran vesiputken ympäri ja ripustelin siihen valkoisia lintuja. Siitäkin lienee kuva, kamerassa.


Piironki on aivan ihana koristelukohde, mutta vasta joulun jälkeen hoksasin, että tuo sen kannen takana oleva syvennös olisi ilmiselvä seimen paikka. Ensi jouluksi rustaan siihen nyt kirjahyllyssä olleet pienemmät seimihahmot.  Yläpuolella olevat isommat hahmot asetellaan jonnekin muualle.
Olin jo nakkaamassa pois tuota piirongin vieressä seisovaa entisten asukkaiden cd-hyllyä, mutta hoksasin sen sopivan kukkapöydäksi. Ja hyllyille sopi koristeita...


Kuusen takaa näkymä kohti... pianoa! En vieläkään ole raaskinut sytyttää kynttilöitä pianolampeteissa, mutta jos saamme Millanin tänne Nuutinpäivänä joulunrääppiäisiin, niin silloin meillä palaa eläviä kynttilöitä joka puolella.



Meillä kotona oli ennen vanhaan myös polkuompelukone. 'singeri', jonka kansi jouluksi suljettiin ja peitettiin liinalla. Yleensä sen päälle aseteltiin piparkakkutalo, jonka ympärille tomuosokerilumeen teimme kastetulla sormenpäällä tontun jälkiä... En ole harrastanut piparkakkutaloja enää vuosiin (taikinani olisikin liian pehmeää siihen tarkoitukseen), mutta adventtikynttelikkö oli käytössä tänäkin jouluna, kun sen lopulta sain kaupunkikodista tänne kuskattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti