Omenatarha

Omenatarha

tiistai 27. tammikuuta 2015

Lintu pieni, lintuseni

Jokohan se meni ohi, perinteinen lintulautabongauspäivä? Olen yrittänyt treenata sitä varten. Keittiön ikkunasta on hyvä näköyhteys lintulaudalle. Luin jostain, että pitäisi tiettynä aikana laskea, kuinka monta yksilöä mitäkin lintulajia pihassa vierailee. Ja jottei samaa yksilöä tulisi laskeneeksi useampaan kertaan, pitäisi räknätä kaikki yhtä aikaa laudan liepeillä olevat. Ei tule mitään! Ei ainakaan ilman apuvoimia tai jotain erityisvarustusta. Tiaisten vilinää on aivan mahdotonta ehtiä laskea, saati ehtiä erottaa, kuinka monella on sininen päälaki.
Saapi olla, laskeminen. Jatkan lintusien tiirailua ihan vain omaksi ilokseni, samalla kun väännän sämpylätaikinaa tai juon pystykaffet ikkuna ääressä.


4 kommenttia:

  1. Selailen täällä piilopirtissämme teidän talvitunnelmianne. Paljon samaa on ollut täälläkin.

    Tiaiset ovat löytäneet ruokapaikkansa ja talipalloissa on usein monia maiskuttelijoita. Lämmitysuunissta tulee aina välillä ruokaakin. Onneksi pikkuipullat (pikkupikkutaikina) onnistuivat ensimmäisellä kerralla, joten uskaltaa yrittää edelleenkin, vaikka toisella kerran tulos ei ollut yhtä hyvää - oman uunin tulos kyllä silti maistui.

    Lunta on täällä etelämmässä tullut vähemmän, mutta riittävästi. Pikkutiemme auraaja on pari kertaa poikennut parkkipaikallammekin. Mies kaadatti muutamn puunkin ja on polttanut havuja. Nytkin tuolla ulkoilee oksahommissa... Kaupungissa ei ole paljon käyty, vaikka lähellä tuossa onkin.Muutaman tulkkaus on siellä ollut, mutta sitten on tultu takaisin talvikotiin pikapikaa.
    Hyvää, hauskaa ja kaunista talvea teillekin :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa mukavalta, myös tuo tulkkaus, Voin kuvitella, että on antoisaa aina joskus saada palvella ammattitaidollaan ja lahjoillaan, kun se ei enää käy työstä.

    VastaaPoista
  3. Tää oli liian monta naakkaa, pari harakkaa, neljä pulua (?), tiiahaasia kolmea sorttia ja sitte varpuusia.

    VastaaPoista
  4. "Liian monta" on aivan riittävän tarkka ilmaisu.

    VastaaPoista