Omenatarha

Omenatarha

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Hyllyt täyttyvät

Tässä eräänä päivänä - silloin kun oli vielä keväistä ja aurinkoista, auringonpimennyksestäkin huolimatta - raahasin kasvihuoneesta Millanin taimihyllyn sisätiloihin peräkamarin ikkunalle. Säädettiin miehen kanssa hyllyjä vähän eri korkeudelle ja sitten pääsin lastaamaan hyllyille koulittuja, kylvettyjä ja esikasvatettavia. Puinen taimipöytä kuskattiin aikaisemmin kaupunkikodista.
Polvi ei ole oikein tykännyt, kun olen lattialla kyykkinyt koulimassa. Onneksi Millan lupasi huolia minulta nipun orvokintaimia koulittavakseen, kun niistä olen ehtinyt käsitellä vasta murto-osan.



Kävin eilen fillarikylässä Millanin luona sillävälin, kun mies teki turhan autokauppareissun Satakuntaan. Mutta Millanin autoasiat sen sijaan ovat nyt kondiksessa. Hän saattaa pistäytyä tässä hiljaisella viikolla, ties vaikka vähän juhlittaisiin synttäreitäni yhdessä. Lupasi tuoda samalla keltaisen gladioluksen mukuloita, kun kukan väri ei häntä itseään miellyttänytkään. Omat gladioluksen mukulat laitoin jo esikasvamaan viime viikolla, samoin kuin kaksi dahliaani. Viime kesänä minulla oli yksi, mutta se ei ehtinyt kukkia, kun sain sen mukulan äitienpäivälahjaksi ja istutin vasta kesällä suoraan penkkiin. 

Viimepäiväiset lumi- ja räntäsateet ovat hillinneet puutarhakierroshaluja, mutta hyvän sään aikana ehdin jo napsia joitakin kuvia, mm. nupullaan olevista krookuksista.

  



Yllä olevassa kuvassa näkyy harmaa tuhkapeite, jonka levitin mansikkamaan tekeleelle. Sittemmin tuhkan avustuksella pläntiltä suli loppukin lumi.


Nurmi ehti jo olla paljaana, ja taitaa se olla tänäänkin taas näkyvissä.


Taustalla näkyvä vanha talo katoaa aikanaan. Naapuri kävi talvella pyytämässä allekirjoitukset purkulupaan.


Tuoksuköynnöskuusamassa oli jo isot silmut, toivottavasti eivät ole kärsineet lievästä takatalvesta. Pitäisikin oikeastaan käydä tekemässä iloinen kierros pihalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti