Omenatarha

Omenatarha

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Ekat kylvöt kookokseen

Huh sentään, sainpas sentään yhden lupaamani homman tehtyä ja pois mieltä painamasta. Perjantai-iltana sain jo aloittamaani lehtijuttuun lisää runkoa ja ryhtiä ja lauantaina pyykinpesun jälkeen naputtelin jutun valmiiksi. Tai siis sellaiseen muotoon, jonka kehtasin lähettää kollegoille kommentoitavaksi. Olin siis luvannut kirjoittaa ammattijärjestön aluetiedotteeseen jotain valmistavasta opetuksesta opettajan kannalta.
Heti kun saa jonkin kivirekiurakan pois, niin energiaa putkahtaa muuhunkin. Lauantain sain tehtyä oppilailleni sanakokeen maanantaita varten ja sitten pääsin jo kylvämäänkin. Multaa en ole saanut ostettua, mutta viime syksynä löysin jostain poistomyynnistä kookoskuidusta tehdyn harkon, josta vedellä turvottamalla tulee 15 litraa kasvualustamateriaali. Se on tarkoitettu lähinnä istuttamiseen, mutta nyt päätin tohtia kokeilla kylvöalustana. Mursin harkosta kolmasosan ja laitoin turpoamaan.
Kylvin mukula- ja varsiselleriä, petuniaa, orvokkia, narsissitupakkaa ja siskolta saamiani keijunmekon siemeniä. Muita paitsi petunian siemeniä jäi vielä, mikäli tämä kasvualusta ei osoittaudukaan toimivaksi.


2 kommenttia:

  1. Melkoisesti aikaansaapa nainen olet! Onnea kylvöksillesi!
    Aioin jo kysyä, mihin lehteen kirjoitit, mutta olikin ammattijulkaisuun...hmm, mulla on kyllä ope-tuttuja täällä(kin), että jos vaikka näkisinkin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, onneakin kylvösten kanssa tarvitaan.
    Juu, se on sellainen ope-lehden välissä alueellisesti jaettava vihkomainen julkaisu, kevään numero ilmestyy huhtikuun alkupuolella. Voi olla, että mulle ittelle ei sitä tule, kun olen kaiketi edelleen pohjoisempana paikallisosaston kirjoilla.

    VastaaPoista