Omenatarha

Omenatarha

maanantai 29. maaliskuuta 2021

Kevään ihanat ja työläät kylvö- ja koulintapuuhat

Viikonloppu meni multaisissa merkeissä sekä Kanttorilassa että palattuamme tänne työmaakoppiin. Koulintavaihe menossa. 


Sotkua tuli molemmissa paikoissa, mutta kuvan otin vain Kanttorilan sotkuista. Olin ottanut sinne mukaani kaikki paprikat (chili-, suippo- ja tavalliset) sekä kylvöksen, jossa oli narsissitupakkaa ja keijunmekkoa. Osan paprikoita vein Millanille, samoin pari kumpaakin kukkasorttia, kun olin ne saanut koulittua. Paprikat olin jo kerran koulinut, mutta nyt istutin ne uudelleen isompiin purkkeihin, jotta ne paremmin kestäisivät työviikon ajan kastelematta isommassa multamäärässä. Koulimisen lisäksi laitoin multiin myös ruostekukat, daliat, täplämunkinhuput, onnenapilat 'Iron cross' sekä ne muutamat gladioluksen mukulat, jotka olivat selvinneet talvisäilössä. Mikä lie syynä, kun niin moni näivettyi? 


Hohhoijaa, ikkunatila näytti täyttyvän saman tien. Kuitenkin aion pääsiäislomalla kuskata Kanttorilaan myös kahdeksan tomaatin tainta ('Outdoor girl') sekä sellerit, orvokit ja loput keijunmekot koulittavaksi isompiin purkkeihin. 

Eilen palattuamme iloitsin taimien hengissäpysymisestä, kasvusta ja uusien itämisestä (nukkapähkämö ja kelloköynnös). Iltapuhteena koulin loput koulimattomat: leijonankitaa, ahkeraliisaa, mustasilmäsusannaa, kukontöyhtöä, kaksi risiiniä ja kolme Heavenly blue -päivänsineä. Viimeksi mainitut menivät surkean näköisiksi heti koulimisen jälkeen. Meinasin hätääntyä, mutta sitten laitoin muovipussit taimien päälle pienoiskasvihuoneiksi, ja jo illan mittaan ne näyttivät alkavan toipua ja tänään ne ovat jo aivan ennallaan. 

Nyt pitäisi miettiä, mitä ja milloin seuraavaksi kylvetään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti