Omenatarha

Omenatarha

lauantai 14. toukokuuta 2022

Sangollinen iltapuhdetta

Pitikö niitä noin paljon riesaksi nostaa... 


Halusin tehdä tilaa porkkanakylvölle, joten rupesin nostamaan penkistä viimekesäisiä palsternakkoja. Samalla nousi valtava määrä maa-artisokkaa, suurin osa hyvänkokoisia ja -muotoisia (helpompi kuoria). Pienimmät jätin rankoihin kiinni ja tarkoitus olisi ne istuttaa taas jonnekin muualle. Yksi paikka tulikin juuri mieleen.

Kävin tonkaisemassa maa-artisokkaa varsinaisestakin penkistä, kun halusin perata siitä voikukkamättään. Sieltäkin nousi isoja mukuloita, mutta niistä osa oli syöty niin tyynni, että vain kuori oli jäljellä. Myyrä on siis todellakin riehunut täälläkin. Joitakin epäilyttäviä merkkejä siitä olen kevään mittaan huomannut. Pitäisikö hankkia myyräkarkotin?

Kun ulkona alkoi sataa ja hämärtyä, tulin ulkoleikeistä kotileikkeihin, tiskaamaan ja kuorimaan satoa. Suikaloin palsternakkaa kuivuriin, mutta maa-artisokista sain kuorittua vasta noin puolet, ja nyt ne odottavat, että ryöpsäyttäisin niitä pakastimeen.

Kun ensi keväänä asumme täällä ilman palkkaani, niin taidamme käyttää enemmänkin hyväksi oman kasvimaan antimia, parsa mukaan lukien. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti