Omenatarha

Omenatarha

torstai 16. huhtikuuta 2015

Koppiskamu

Kun silmäni mä auki sain, niin taas vaihteeksi näin ikkunan takana valkean maankamaran. Oli siis ihan aiheellista käydä illalla lisäämässä auringonkukansiemeniä lintulaudalle. (Aamulla bongasin ensimmäisen punarinnan tänä keväänä.) Ja vaikkei lunta olisikaan, niin eiköhän tämä kylmyyskin rajoita lintuparkojen ruokatarjontaa. Tosin olen jo erisortin pikkuöttiäisiin pihalla törmännyt. Leppäkertut eivät toki kelpaa ravinnoksi, mutta niitä olen bongaillut varmaan jo parilla viikolla. Eilen sitten törmäsin kevään ekaan "mustiin". En tiedä koppakuoriaiskomistuksen oikeaa nimeä (esikoinen osaisi varmaan minua siitä valistaa), mutta näihin tutustuin heti kun ensimmäisiä kaivauksia Kanttorilan kulmilla tein. Niin eilenkin, kun vähän pengoin portaiden vieressä perennapenkistä rikkaruohoja, niin kohta oli yksi musti pinnassa.


Kun otin sen hanskan päälle arvellen, ettei se olisi erottunut multaa vasten, niin sepä ottikin vilkkaasti raajat alleen. Se on tuollainen parisenttinen + raajat ja tuntosarvet päälle.

Eilen yritin perennapenkkien raivaamisen lisäksi aloittaa myös kasvihuoneen raivaamista, mutta nyt täytynee mennä jatkamaan sitä projektia, kun oikein muuta pihahommaa ei nyt kykene/ tarkene.  Pajunpunontakin on nyt jäissä niin sanotusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti