Omenatarha

Omenatarha

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Tilan ja sähkön säästöä talven mittaan

Jo Millan aikanaan - jos ei nyt suorastaan manannut, niin - moitiskeli Kanttorilan keittiön vähäistä kaappitilaa. Ja sitä, ettei lisää kaappeja mahdu rustaamaan oikein minnekään, kun ehjää  seinää ei ole. Pienessä keittiössä kun on neljä oviaukkoa ja kahdella seinällä ikkuna.
Sitä mukaa, kun olemme kuskanneet mm. astioita kaupunkikodista tänne, olen välillä epätoivon vimmalla yrittänyt löytää niille säilytyspaikkoja. Nytkin osa myrna-astiastosta on yhdellä hyllyllä olohuoneen kirjahyllyssä. Olen ottanut myös astianpesukoneen uusiokäyttöön.. Koskapa emme miehen kanssa viitsi vähäisiä tiskejämme makuuttaa koneessa odottamassa sen hidasta täyttymistä, vaan olemme pesseen tiskit käsin, niin olen alkanut säilyttää koneessa puhtaita astioita.
Ja arvaattekos, mitä muuta olen ottanut keittiössä uusiokäyttöön? No minäpä kerron: jääkaapin. Nimittäin. Koko talven säilytimme ruokia keittiön takana olevassa komerossa, jossa lämpötila pysytteli sopivan viileänä. Paitsi kovempien pakkasten aikana siirsimme jäätymisvaarassa olevia safkoja kellariin.
Mutta koska siis jääkaappi ja sen alapuolella oleva kaappipakastin olivat tyhjillään, niin käytin niitä mm. muoviastioiden ja kuiva-aineiden säilytykseen.
Nyt kuitenkin viimeksi reissusta palattuamme totesimme, että keittiön komero alkoi olla liian lämmin ruuille, joten jouduin tyhjäämään jääkaappi-pakastimen, jotta sen sai taas normikäyttöön. Vieläkin on kesken ja mietinnässä, miten järkkään tilaa väärissä paikoissa olevalle keittiötilpöhöörille. Millanilla oli aikanaan astiavitriini olohuoneessa tarjoiluastiastoille, joita hän usein meidänkin vieraillessamme kattoi olohuoneen ruokapöydälle. Se olisi yksi tilaongelmaa helpottava ratkaisu, mutta me olemme tainneet kalustaa salin jo täyteen niin ettei tänne enää vitriiniä sovi. Peräkamarissa olisi seinätilaa kaapille, jonka olen jo ajatuksissani täyttänyt ompelu- ja askartelutarvikkeilla, mutta ehkä keittiön vieruskamarissa voisi olla mahdollista säilyttää myös astioita tai ainakin keittiöhantuukeja. Mutta sitä kaappia ei mulla vielä ole.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti