Omenatarha

Omenatarha

keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Tandemkauden aloitus

Olemme pitäneet tandem-pyörän täällä kesäkodissa, koska se on kesäpyörä. Liukkailla sillä ei tohdi ajaa. Sunnuntaina polkaisimme sillä kirkkoon ja eilen - takakumin pumppaamisen jälkeen - Millanille kylään. Minulla oli tuliaisena satulalaukussa pistokkaasta juurruttamani pepino. Millanilta sain viime keväänä pepinon eli päärynämelonin taimen, joka talvehti vintillä. Mutta hänen oma pepinonsa ei selvinnyt talvesta, joten sain tilaisuuden maksaa takaisin. 
Perille päästyämme mies meni ensi töikseen tutkimaan perunaviljelyksemme ja löysi kuin löysikin pintaan noussutta potunvartta. Kävin itse tarkistamassa, että laji oli oikein tunnistettu, eikä esimerkiksi sitä härkäpapua, jota kylvin perunan kaveriksi. 
Meillä viivähti tavallista myöhempään, kun mies ryhtyi kahvittelujen jälkeen tyhjäämään kellarista aiemmin hajottamansa mattokoneen osia. Tällä paikkakunnalla on melkein tuvassa kuin tuvassa ollut jossain vaiheessa konekäyttöiset kangaspuut. Millanin kellarissa sellaiset veivät vain tilaa, niistä ei olisi enää kalua tullut, joten ne jouti purkaa. Mies sai kuin saikin kellarin ikkunan auki ja sitä kautta nosteltua järkyttävän painavat rautaosat kempuralle. Alunperin hänen piti hakea kellarista vain sinne jättämänsä rautakanki ja muutama koneesta irronnut rautatanko Millanille "aidanseipäiksi", tai siis tukemaan metalliverkosta tekeillä ollutta kompostikehystä. Kyllä mies sitten sen kehikonkin pystytti, mutta siinä sivussa teki sen romukasan, joka meidän täytynee käydä peräkärryllä noutamassa tuohippuolin. Samalla voisi mullata perunat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti