Omenatarha

Omenatarha

sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Karvakuppeja

 Syyslomaviikon viimeinen päivä. Paljon jäi vielä hommia, mutta jotain ehdin tehdä.

Kävimme eilen Millanin luona kahvilla. Sain häneltä mukaani pussillisen koirankarvoja. Linnut tarvitsevat lämmikettä pesiinsä sekä keväällä että syksyllä. Millan kertoi, että hänen vanhempansa tapaavat täyttää lyhdyn kissojen ja koirien karvoilla, joita pikkulinnut käyvät sitten nyhtämässä lyhdyn rei'istä.

Eilen sitten mietin sopivaa astiaa ja haeskelin sellaista komeroista. Muistin, että minulla on turhan panttina sipulipurkki, jossa on reiät kyljessä. Löysin purkin, mutten muistanut, minne olin pannut sen puisen kannen. Sitä etsiessäni huomasin kauan sitten jemmaamani lampunkuvun metallisen "nupin", jossa oli reikälevy pohjana. Kokeilin täyttää nupin karvalla ja ruuvasin levyn takaisin. Minusta näyttää siltä, että siitä on jo käyty karvoja repimässä.


Löysin lopulta kannenkin sipulipurkkiin joten sen täytin myös. Ei kuitenkaan kahta kolmannetta. Tein vielä "tuhkakuppiversion" - ja eiköhän siitäkin ole jo käyty nyhtelemässä.


Sanomattakin on selvää, että aloitimme lintujen talviruokinnan heti ensimmäisen lumisateen jälkeen. Siemensäiliö on jo kerran täytetty uudelleen, ja tänään täytyy muistaa täyttää ennen lähtöä. Talipalloista riittänee nokittavaa koko viikoksi, mutta säiliö saattaa tyhjentyä ennen perjantaita. Pitäisi varmaan olla ainakin viiden litran törppö. 

Näkemiin, Kanttorila, taas horviksi. Olisin minä pidempäänkin viihtynyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti