Omenatarha

Omenatarha

maanantai 27. kesäkuuta 2022

Jäliistä juhannuksen - ja ennen sitä

Yksi tie, monta asiaa. Ajelimme viikko sitten yhdeksi yöksi pohjoisen asunnolle. Pääasiallisena syynä oli vähän reippaamman juhannussiivouksen suorittaminen sillä ajatuksella, että asunto olisi vuokrauskunnossa. Mutta samalla hoitui pari muutakin tärkeää asiaa, kun tytär sai edellisestä kuormasta unohtuneen hyödykkeen ja veljensäkin Norjan tuliaisia ja kun minä pääsin käymään työpaikalla hoitamassa esimiehen kanssa vuorotteluvapaapapereiden päivittämisen.

Asunnon tyhjäys ja siivous olisi ihan oman postauksen arvoinen, samoin kouluvierailu, mutta ehkä annan olla. Emme ehtineet emmekä jaksaneet tehdä muuttosiivousta valmiiksi, vessan ja keittiön siivous jäi seuraavaan kertaan. Vaatehuoneeseen kokosimme ne kamat, jotka eivät eka kuormaan mahtuneet (pakettiautoon + peräkärryyn).

Pääasia oli saada piano tuotua Kanttorilaan. Ennen pohjoisen reissua olin jo järjestänyt sille tilaa peräkamarin. Sopivasti juhannukseksi raivasin sitten eteisen tyhjäksi pianon siirtoa varten. Kun mies teki melkein koko juhannusaaton esivalmisteluja, varsinainen pianon siirto peräkärrystä peräkamariin sujui miltei leikiten. ❤️

Juhannus meni enimmäkseen sisällä hellettä paossa. Kirkkoon sentään polkaistiin tandemilla. Tänään olen tarjennut jonkin verran ulkonakin, kun menin sinne heti aamusta. Pölytin tomaatit ja tein esivalmisteluja matonpesua varten. Matonpesuun tarvitsin vain isoja soikkoja ja kuivaustelineitä. Annoin mattojen vain liota pesuvedessä, ei mitään porstaamista taaskaan.

Kun myöhemmin pilveili ja kun kasvimaa oli paikoin katveessa, otin harsot pois kylvöjen päältä ja perkasin rikkakasvit katteeksi. Tein keltajuurikkaasta uusintakylvön, koska ekasta ei näyttänyt nousseen mitään. Levitin kasvimaalle katteeksi lisää lampaanvillaa ja vähän myös ruohokatetta, kun hellettä uhmaten hieman lyhensimme nurmea osittain. Kannoin lampaanvillasäkit kasvimaalta talon taakse, pois silmistä. Löytyi sitten taas etanoitakin. Ei niitä sentään yhtä paljoa ole ollut kuin viime kesänä. Uskon, että viime kesän päivittäiset murhatyöt pienensivät kantaa.

Nyt tuli taas liian pitkä teksti, vaikken edes muuttoa selostanut... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti