Omenatarha

Omenatarha

maanantai 13. lokakuuta 2014

Mitä tulee kuva-arvoitukseen...

... Oikea vastaus löytyi taannoiseen kuva-arvoitukseen, se on luettavissa ko. tekstin kommenteista. Nyt paljastan, mitä tein noille erikoisen muotoisille ja vielä erikoisemman värisille vihanneksille. Ensin paahdoin niitä kuivalla paistinpannulla käännellen niin kauan, että kuori alkoi hiiltyä. Sitten koetin varoa polttamasta näppejäni (siinä kuitenkaan onnistumatta) niitä kuoriessani ja paloitellessani. Olin jo valmiiksi paloitellut isoon kattilaan pari kolme paprikaa, pari sipulia ja reseptin ulkopuolelta pätkän kesäkurpitsaa - jota olen pitkin kesää ja syksyä ympännyt miltei reseptiin kuin reseptiin. Nyt lisäsin sinne kuva-arvoituksen hedelmät paloiteltuna sekä lorauksen ruokaöljyä, vähän suolaa ja pippuria. Keittelin hiljaisella tulella kasvikset kypsäksi, lisäsin säilöntäainetta ja purkitin valmiin ZAKUSKAN puhtaisiin lasipurkkeihin. Yhden purkin sai sisko kotiinviemisiksi, yhden Millan ja yhden olemme jo tyhjänneet kahteen pekkaan. Pari purkkia on kellarissa seuraavia herkuttelusessioita varten. Jos vaikka jouluna koko väellä nautittaisiin paahtoleivän kera - ja makumuisteltaisiin reissuamme Romaniaan.

2 kommenttia:

  1. Selasin läpi sadonkorjuujuhlanne. Juhlalta tämä kaikki tuntuu näin ulkopuoliselta.

    Muistan, miten aikoinaan meillä pappilan pihalla kasvoi monenmoista- ei noin monenmoista, mutta kuitenkin. Eräs vieras sanoi viattomasti, että kyllä teidän kelpaa, kun kaikkea saa suoraan puutarhasta. En viitsinyt sanoa, että ihan vähän on tehty töitäkin :)

    Kanttorilanne on nyt arvoisessaan käytössä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos mukavasta kommentistasi. Meillä on käynyt vieraita, jotka ovat nähneet ja ääneen todenneet, että täällä meille riittää tekemistä...

    VastaaPoista