Omenatarha

Omenatarha

lauantai 8. elokuuta 2020

Loma hupenee ja loppu lähenee

Nyt on tuntunut, että loma lyhenee molemmista päistä. Täytyykin lähteä työmaalle päivää aikaisemmin kuin olin asennoitunut.

Mutta ei se haittaa sen enempää kuin ylipäätään loman loppuminen. Hyvä vain, että kokoonnutaan kollegoiden kanssa ennen kuin seuraavana päivänä tavataan asiakkaat.

Haaveenani on, että ensi kesänä minun ei tarvitsisi lähteä Kanttorilasta kesken kaiken elokuussa, vaan jatkaisin lomaa vuorotteluvapaalla. Koska vielä kerran ennen eläkeikää minun on mahdollista lain mukaan niin tehdä.

Tätä lauantaillista lomapäivää vietimme Millanin kanssa marjapuskissa, ja mies pajupuskassa. Mies ehti myös maalata Millanin porraskaiteet sillä aikaa, kun naisväki keräsi punaherukkaa mehustettavaksi ja vadelmaa sekä vähän mustaherukkaa pakastimeen. Millan ei pysty itse käyttämään happamia viinimarjoja, joten olen tyhjäillyt hänen puskaan, ensin hänen äidilleen mehuvärkiksi ja tänään meille. Omenoista emme tänä syksynä teetä mehua, koska punakanelia ei tule niin paljon liikaa kuin viime syksynä. Joten ihan hyvä, että kellarissa on kuitenkin jotain mehua varalla. Kuusi pullollista tuli maijallisesta herukoita höystettynä kakkosluokan vadelmilla. 

Illan päätteeksi jotain kukkakuvia. 





Tuoksuhernettä ja vielä hopeaputousta eli -vitjaa uudestaan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti