Omenatarha

Omenatarha

lauantai 12. kesäkuuta 2021

Iso projekti valmiina

Tänään mies viimein sai kasvihuoneprojektin päätökseen, ja oli minun vuoroni mennä  kasvihuoneeseen töihin. Vaikka olin välillä malttamaton odottaessani, milloin saan kantaa ja istuttaa taimet sinne, ajoitus oli sittenkin mitä parhain. Ensiksikin siksi, kun tänään oli pitkästä aikaa siedettävä lämpötila kasvien istuttamista - ja niiden hyvinvointia - ajatellen.  En ole itsekään meinannut jaksaa viime ajan helteitä. Toiseksi taivas on tänään antanut runsaasti raikasta sadevettä, jota tarvitsin sankokaupalla istutusastioihin, koskapa keväällä hankkimamme multasäkkien sisältö on kuivaa turvepehkua.

Uudessa kasvihuoneessa on sellainenkin etu, että tukinaruja on kätevä kiinnittää kaarevien seinien tukipalkkeihin. Kannettuani laatikot, mullan (+ vähän kanankakkarakeita), veden ja taimet kasvihuoneeseen, minulla meni vielä reilut pari tuntia istuttamiseen ja taimien tukemiseen: kymmenen tomaattia, kaksi kurkkua, kaksi ananaskirsikkaa, neljä paprikaa, viisi suippopaprikaa ja saman verran chiliä. Tosin vain yhdessä purkissa luki chili, joten voi ne loput olla paprikoitakin. Olisi pitänyt koulintavaiheessa nimetä kaikki purkit. Tomatillot jäivät vaiheeseen, ja basilikaa on tarkoitus vielä kylvää tomaattien juurelle. Mutta oliivipuu on nyt myös kasvihuoneessa isommassa altakasteluruukussa.

Olin kuvitellut vielä siivoavani jäljet kamareista kannettuani niistä kasvit pois, mutta aika ja jaksu loppuivat. Sunnuntailakia saa odottaa toiseen kertaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti