Omenatarha

Omenatarha

keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Kesäkuun viimeinen (viikko)

 Maanantai oli katsastuspäivä. Mies kävi ensin katsastuttamassa oman auton ja sitten mentiin käyttämään Millanin auto katsastuksessa. (Sanottakoon, että toinen autoista läpäisi...) Samalla se oli shoppailureissu, jollaisille Millan ei usein pääse (ei pysty itse kauas ajamaan eikä sähkökunto kestä kuin noin yhden reissun kuukaudessa). Kierrettiin kaksi kirpparia ja kolme muuta kauppaa. Yhdessä kaupassa Millan osti kaksi oluttölkki, joista antoi toisen minulle, minä kun en kehtaa itse olutta ostaa, vaikka se onkin tarkoitettu etanoille... 

Kotona meitä odotti avoimet ovet... Ulko-ovi oli "seljuun", ja sisällä kärpäsiä. Ei täällä muita ollut käynyt, olipa vain jäänyt painamatta ulko-ovi lukkoon asti, niin tuulenpuuska oli sen avannut. Toinenkin unohduksesta aiheutunut vahinko ilmeni, mutta sitä en halua muistella. Ei mitään kohtalokasta sekään kuitenkaan.

Eilen aloin koulia pikkuruisia kaktuksen taimia, joita oli jo noussut siemensekoituskylvöstä. Yritin turhaan kirppareilta etsiskellä kaktusruukkuja, mutta jotain tarkoitukseen sopivahkoja itseltä löytyi. 


Kyllä joka purkissa jotain on, vaikkei taida näkyä, ruskeissa ruukuissa peräti kaksi tainta kussakin. 


Siemenpussissa sanottiin itämisajaksi jotain 5-150 päivää, joten annan nyt tuon kylvöksen olla koko kesän kasvihuoneessa, ja syksyllä tuon sisälle. Ties mitä sieltä vielä nousekaan. Minulla ei ole tainnut sitten nuoruusvuosien olla huonekasveina kaktuksia tai muitakaan mehikasveja. Paitsi lehtikaktuksia, ja tänä keväänä saatu rahapuun taimi. 

Tänään odottelemme siskoa miehensä kanssa käymään. Mies haki kaupasta jätskiä ja mä menen tuohippuolin keräämään mansikoita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti