Omenatarha

Omenatarha

sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Tyrjöötä osa 3

Remonttirintamalla on ollut nyt pari viikkoa hiljaista, kun saivat hyvissä ajoin ennen pääsiäistä ulkoverhoilun valmiiksi. Yhtenä päivänä töistä palattuani rakennustelineet ja siirtolava olivat kadonneet pihasta ja kaikki näytti paljon avarammalta ja siistimmältä.

Toki meille itsellekin on piisannut siistimistä. Olen keräillyt vaahtomuovin ja kattopeltien palasia ynnä muuta remontista jäänyttä sälää. Mies on tyrjännyt sitäkin enemmän. Yksi iso urakka oli kaataa loputkin vanhasta pihlajasta, jota oli jouduttu jo kuorman tieltä karsimaan. Runko oli sisältä pitkältä matkaa ontto ja täynnä mehiläiskennoja. Toin pääsiäisoksiksi pihlajaa, kun sitä oli kätevästi saatavilla (ja halusin säästää pajut pörriäisille). Kivasti oksat ovat alkaneet vihertää, vaikka tuskin kukannuput jaksavat kehittyä kukkimisen asteelle.


Mies oli jo raivannut sohvan pois tuon yhden ikkunan edestä ja minä riisuin verhot. Ehkä jo ensi viikolla alkaa ikkunoiden laitto. Tuon ikkunan lisäksi vain kamarin ikkunan edusta on helppo tyrjätä tyhjäksi remonttia varten. Kaikkien muiden isojen ikkunoiden edessä on enemmän tai vähemmän huonekasveja tai taimia. Onneksi ikkunoiden vaihto siirtyy aiottua myöhemmäksi, niin ehkä säätkin ovat suosiollisemmat. Osa kasveista minun täytynee kantaa kasvihuoneeseen asti pois tieltä. Sain tänään Millanilta lainaksi kateharsoa, jolla voin sitten lisäsuojata kasveja. 

Ennen ikkunoita tulee riihilatoon uusi katto. Pellit ja ruoteet ovat jo hyvän aikaa odottaneet kempuralla, huomenna tulevat sitten työmiehet aloittamaan. 

Muutaman päivän päästä varmistuu virallisesti tuleva työtilanteeni. Palaan siihen sitten. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti