Omenatarha

Omenatarha

maanantai 2. helmikuuta 2015

Melkein ahkerointia, muttei ihan

Luin Wiljatuulen tuvassa -blogista ensimmäisistä kylvöistä, niin  meinasin itsekin jo intaantua. Tongin kukkasiemenkassistani esiin orvokin ja petunian siemenet, kävin villapöksyisilläni - uhmaten tienposkessa seisoskelijoiden tuijotusta - hakemassa kasvihuoneesta minikasvihuoneeni, kaivoin ulkoportaiden alta hiekkarasian kylppäriin lämpenemään ja kannoin jo valmiiksi yhden silityslaudoistani vintin ikkunan eteen taimipöydäksi. Mutta siihen se sitten tyssäsikin, kun muistin, etten sittenkään ostanut kylvömultaa taannoin kaupungilla käydessämme. Taimimultapussia kyllä käsissäni pyörittelin samalla, kun ostin kukkamultaa.  Huomenna ollaan menossa tekemään uusi kaupunkivierailu, kun mun pitäisi käyttää liikuntasetelinin uimahallissa lokakuuhun mennessä. Jospa löytäisin nyt oikein kylvömultaakin. Ellen löydä, haen raakasti vain kasvihuoneeseen jättämistäni tomaattienkasvatusastioista viimekesäistä multaa sisään lämpiämään.

Mitä tulee noihin tienposkessa seisoskelijoihin, niin he ovat naapurikoulun tupakoivia opiskelijoita, samoja joita arastellen luikin postilaatikolle mieluummin oppi- kuin välituntien aikana.

Mitä taas tulee silityslautoihin, niin niitä minulla on kaiken kaikkiaan neljä, vaikka silitys ei kuulu suosikkikotitöihini. Sen takia, kun aina onnistun polttamaan näppini. Yhden laudoista hankin aikanaan ekaan omaan kotiimme, toisen ostin jostain kirpparilta tai kierrätyksestä tuollaiseksi taimipöydäksi. Millan myös jätti tänne toisen silityslaudoistaan, jota hän oli käyttänyt niinikään taimipöytänä. Neljännen pelastin Kanttorilan oston aikoihin isämme huushollista, jota sisarusten kanssa tyhjäsimme. Muuten se olisi joutunut roskiin.

En ole juurikaan kirjoitellut viime aikoina, paitsi kirjeitä. Sen lisäksi olen ahminut kirjastosta haalimiani (nuorten)kirjoja. Keittiön ikkunasta olen lintujen lisäksi tarkkaillut kompostoria. Tarkemmin sen lämpömittaria, jonka viisari on lupaavasti alkanut kohota viidestä kahteenkymmeneen asteeseen. Heräte toimii. Mistä keksisin itselleni sellaisen herätteen, joka saisi minuun eloa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti