Omenatarha

Omenatarha

torstai 25. kesäkuuta 2015

Suuri ilonaihe

Tänään tämä löytö kasvihuoneessa oli yksi päivän suurimmista ilonaiheista. Freesioista löytyi kukannuppuja. Keväällä pikkusisko kävi puolestani hakemassa H-H:sta sekä freesian että ruostekukan sipuleita, kas kun Kanttorilan paikkakunnalla ei sitä kauppaa ole - eikä kovin monta muutakaan kauppaa sen puoleen :)



Freesian kasvatuksesta surffaillessani löysin aika masentavia kokemuksia, enkä oikein tohtinut odottaa kukintaa. Ilmeisesti freesiat ovat kuitenkin viihtyneet kasvihuoneessa. Voi toki olla, että kukinta (tai siis tässä vaiheessa nupinta) jää ainutkertaiseksi, mutta toki yritän ensi keväänä saada mukulat taas kasvamaan. Freesia oli aikanaan ruusun ohella hääkimpussani, kuten oli ollut kummitätinikin hääkukkana. Tuoksu on ihana ja muoto elegantti sulokas.

Viehättävä on myös ruostekukan kukinto. Aikanaan Millanilta jäi tänne pari mukulaa/sipulia, mutta viime kesänä ne eivät enää kukkineet eivätkä tänä keväänä nousseet lainkaan pintaan. Siskon tuomat sipulit ovat kasvaneet terhakkaasti. Saa nähdä, suoko tämä kesä ruostekukkiakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti