Omenatarha

Omenatarha

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Valmisteluja

Mies tuolla rustaa uutta keittiön ulko-ovea paikoilleen. Sen jälkeen on tiedossa seinänmaalausta ja kuistinrakennusta. Keittiön puolen ulko-oven edestä on portaat särjetty jo viime kesänä. Nyt olisi hyvä saada uudet tilalle ennen sukutapaamista, niin pääsee kätevämmin liikkumaan.

Olemme järjestämässä äitini isän puolen sukulaisten tapaamisen tänne Kanttorilaan sunnuntaina 12. heinäkuuta. Juhlapäivä alkaa messulla, jossa mieheni saarnaa. Pikkuserkkuni on luvannut laulaa ehtoollisen aikana, jos vain terveys sallii.
Tässä on vielä reilut pari viikkoa aikaa suunnitella, leivoskella ehkä vähän lisää, siivota ja järjestellä paikkoja. Olen saanut viimein raivattua työhuoneena (siis ompelu-) käyttämäni peräkamarin, niin että sinnekin voi kantaa yhden ruokapöydän. Ja kenties myös majoittaa yövieraita. Veljeni saattaa perheineen tulla tänne suoraan festivaaleilta ennen sukutapaamista yöksi tai pariksi.  

Toivottavasti sää on suosiollinen niin, että voidaan olla myös ulkosalla. Mutta kyllä tänne maharuskenteloo, olen laskeskellut sisätiloissa olevan istumapaikkoja noin 37:lle, sängyn laidallakin voi hätätapauksessa istua syömässä ja jos kannetaan riihestä yksi kirkonpenkinpätkä eteisen seinustalle, niin eiköhän sitten piisaa. Pihalla olisi kuitenkin väljempää. Niin että Taivaan Isä, annathan meille jälleen kauniin ja sopevan sään sukutapaamiseen, niin kuin olet tähänkin asti tavannut antaa? En muista kertaakaan, että olisi sukujuhlan aikaan tarvinnut värjötellä tai kastua.

Mukavissa odotustunnelmissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti