Omenatarha

Omenatarha

tiistai 23. heinäkuuta 2019

Hitauskilpailu

Johtuneeko kesän olosuhteista, mitättömäksi jääneestä karaisuvaiheesta alkukesällä vai liian myöhäisestä kylvöstä, mutta tänä kesänä useat kesäkukkalajit ovat antaneet odottaa kukkimistaan, eikä muutamissa lajeissa ole vieläkään havaittavissa sanottavaa edistystä. Olenkin mielessäni julistanut kilpailun muutamien vitkuttelijoiden välillä, mikä ehättää ensiksi tuottaa kukan ja mikä taas ei ehdi ennen koulun alkua ja lähtöämme Kanttorilasta. 
Kilpailun osallistujat ovat:
- zinnia eli oppineittenkukka 
- köynnöskrassi (myöhäinen kylvö) 
- mustasilmäsusanna
- keijunmekko 
- narsissitupakka
- päivänsini 'Heavenly blue' 


Kuvassa on viimeksi mainittu. Minulla on jo vuosia ollut tummanviolettia päivänsineä ja se on kukkinut jo kauan. Mutta tänä keväänä ostin pussin Heavenly blue -siemeniä, joita noiden aiempien violettienkin piti olla. Nyt odotan hartaasti, saanko viimein myös vaaleansinisiä kukkia. Tuo ensimmäinen kukannuppu näyttää toistaiseksi lupaavalta. Istutin näitä erilleen violeteista, jotteivät ristiinpölyttyisi. Yhdessä pytyssä mulla on molempia värejä kyllä yhdessäkin ja vielä tuoksuhernettä lisäksi köynnöstuen varassa. Ei toki tuoksuhernekään vielä kuki, mutta ei se ole ennenkään aikaisin kukkinut. 
Mainittakoon vielä, että samaisista minun kylvämistäni taimista siskolla kukkii jo keijunmekko ja Millanilla narsissitupakka. Mutta tuo zinnia on kyllä toistuvasti tuottanut pettymyksiä, etten taida enää viitsiä yrittää. Toisaalta, siemeniä taisi jäädä vielä jäljelle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti