Omenatarha

Omenatarha

maanantai 22. heinäkuuta 2019

Parikkala



Kanttorilan puutarhassa on kolmea eri sortin luumupuuta: Sinikka, Kuntalan punaluumu ja Parikkalan tummaluumu. Toistaiseksi hedelmiä on tehnyt vain Sinikka.
 Kuntalan punaluumu sinnitteli viime kesään asti kuusiaidan vieressä eikä oikein näyttänyt kasvavan saati kukkivan. Kun viime kesänä muutenkin mullistettiin pihassa ja kun pelkäsin luumupuun jäävän kaivuun jalkoihin, niin kaivoin sen ylös ja istutin uuteen paikkaan, omenapuurivistön toiselle puolelle kasvimaan laitaan, muutaman metrin päähän hapankirsikasta. Näyttäisi, että Kuntala on toipunut muutosta hienosti, vaikkei se vieläkään kukkia tehnyt, saati luumuja. Mutta ehkä vielä jonain keväänä se kukkii, kun pääsi aurinkoisemmalle ja ehkä myös hedelmällisemmälle paikalle.
Ja sitten se kolmas luumupuu, jolle Millan muisteli nimeksi Parikkalan tummaluumu. Tähän kesään mennessä ei siinäkään ole ollut luumuja, mutta keväällä se oli runsaassa kukassa, mikä povasi hyvää. Ja aivan totta, Millankin huomasi kastelemassa käydessään tulossa olevan ensisadon miettien, miltä mahtavat maistua. Se selviää muutamassa viikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti