Omenatarha

Omenatarha

lauantai 20. kesäkuuta 2020

Juhannuksen jymy-yllätys

Vietimme juhannusaattoa Millanin luona riehuen viikatteiden kanssa lupiinien kimpussa. Juttelimme muun muassa elämän ihmeellisestä voimasta, jota olemme molemmat saaneet taas tänä kesänä todistaa puutarhoissamme - enkä nyt tarkoita lupiinia.
Tänään sitten sain taas yhden todistuksen. Iltapäivän tuotua helpotusta päivän paahteeseen lähdin kastelukierrokselle ja päätin samalla poistaa kateharsot kesäkurpitsapenkeistä, koska kukinta alkaa tuota pikaa. Golden zucchinin ja Small Sugarin penkissä pilkotti jokin ylimääräinen outo alku. Kun tutkin sitä tarkemmin, esiin putkahti tutun näköinen paksu juurakko, joka johti toiseen isompaan kasviin, DALIAAN. 


 
Kesäkurpitsan lehden takana ja valkosipulien edessä on todellakin hienossa kasvussa oleva dalia, jonka täytyy olla peräisin siitä juurakosta, joka ei keväällä lähtenyt kasvuun, vaikka kuinka kauan odotin. En muista, mihin tyhjäsin ruukun elottoman sisällön, mutta jotenkin se oli joutunut kurpitsapenkkiin.  
Ihana, ihana yllätys! Sain sen dalian viime keväänä yhdeltä oppilaaltani ja se kukki upeasti koko kesän. Ehkä se sittenkin kukkii vielä joskus uudestaan, vaikka olin jo luullut sen iäksi menettäneeni. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti