Omenatarha

Omenatarha

lauantai 27. kesäkuuta 2020

Silmäteriä ja mehikasveja

Eilen illalla satoi hetken. Panen toivoni ensi viikon alkuun, jolloin on ennusteen mukaan tulossa vettä enemmänkin myös tänne. Viime kesän kuivuuspainajainen on kummitellut mielessä, kun olen kantanut vettä kylvöksille ja istutuksille. Ja jopa joillekin perennoille välillä, kun ovat olleet surkean näköisiä. 
Kenties pitäisi jatkossa lisätä mehikasvien määrää entisestään. Mehitähdet voisivat olla hyviä maanpeitekasveja perennapenkeissä? 



Olisiko kuumuus ja kuivuus pakottanut mehitähdet kukkimaan? Sitä ei joka kesä tapahdu. Sen sijaan keltamaksaruoho(?) kukkii säännöllisesti.



Kirjoitin aikaisemmin silmäterästäni lampaankorvasta (korva onkin siis silmäterä). Nukkapähkämö on sen jälkeen venynyt pituutta ja aivan kuin kukintokin olisi kehittynyt. 


Toinen silmäterä on sinipallo-ohdake. 
Alkuperäinen Millanin hankkima alkoi hiipua joitakin vuosia sitten. Yritin siirtämällä luoda sille paremmat olosuhteet, syvemmän juurtumistilan, mutta olisi varmaan samalla pitänyt uudistaa multaakin. Joka tapauksessa sinipallo-ohdake katosi pari kesää sitten, enkä saanut kylvökokeiluita onnistumaan. Viime keväänä sitten sain lopulta ostettua uuden perennataimistolta, käytyäni ensin pari kertaa hukkareissulla. Kesän alussa laajensin perhospenkkiä ja istutin laajennusosaan mm. sinipallo-ohdake en. Juurruttuaan se lähti hyvään kasvuun, muttei vielä kukkinut. Nyt siinä on ihania pallosia kehittymässä minun ja perhosten iloksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti