Omenatarha

Omenatarha

keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Sain sadetta = loppuloma facetta + kesäkuun vimpat kukkakuvat

Kiitos ja ylistys, sade! 

Pelkäsin helteiden aikana kovasti sitä, että viimekesäinen kuivuuspainajainen toistuu. Tosin lohdutti se tieto, että jossain päin Suomea sadetta oli saatu pitkin kesäkuuta. Toivoin ja rukoilin hartaasti sadetta myös tänne päin Suomea. Niin hartaasti, että tein toista viikkoa sitten diilin: jos Taivaan Isä antaa sadetta tällekin alueelle niin reilusti, että talon nurkilla olevat sadevesisäiliöni täyttyvät, minä jätän Facebookin loppulomani ajaksi. Ja saan samalla runsain mitoin aikaa muuhun tähteellisempään. Voittaisin siis tuplasti. 
Jännittyneenä seurasin päivittäin netistä sääennustuksia ja sadetutkan toiveikkain mielin. 
Toissapäivänä sateli iltasella hiljalleen muutaman tunnin ajan. Astioihin kertyi jotain, muttei puolelleenkaan. Olin silti edelleen toiveikas ja tyytyväinen hiljaiseen sateeseen, joka kostutti maan pinnan. Nyt siihen voisi paremmin imeytyä mahdolliset runsaammat sateet. Joita ei enää kauaa tarvinnutkaan odottaa. 
Eilen kävimme aamupäivällä katsastusreissulla. Tai siis mies kävi ja minä istuin sen aikaa Millanin seurassa. Sieltä kotiuduttuamme ja syötyämme alkoivat sadekuurot. Ensin rauhallisesti, mutta kohta rajumminkin. Vaikka täytin sangolla nurkka-astioista vettä varastoon (kahteen pari sadan litran vetoiseen säiliöön), nurkka-astiat täyttyivät, jopa suurin niistä oli aamulla täynnä. Tämä meni paremmin kuin uskalsin toivoakaan. 

Jaan vielä tämän postauksen Faceen, mutta sitten aloitan facebookfree-loman. Jos joku facekamuista viitsii tämän postauksen sieltä lukea, hän saa tietää, etten näe mahdollisia kommentteja. Jos jotain haluaa mulle viestittää, voi kommentoida täällä blogissa (en osaa neuvoa, miten se käy) tai mesettää. 
Loppukesän siis  jaan kukkakuvia sun muuta täällä blogissani.


Kesäkuun viimeiset kukkakuvat , teemana vaaleanpunainen


Sarah Bernhardt nupulla 28.6. ja sama seuraavana päivänä 



Pelargonit diagonaalisesti


Sormustinkukka kasvimaalla 





Huomenna sitten taas uusia kuvia. Tänään kuljeskelin pitkin pihaa päivittäisellä pihakierroksella ja löysin lisää kukkalajeja aukeamassa. Ja muutakin kuvattavaa. 





2 kommenttia:

  1. Ihana sade! Kun nyt vaan pysyisi maltillisena. Ei liikakaan ole kiva. Onneksi viestittelyyn on monia konsteja. Laita sitten faceen kuviensuman elokuussa.

    VastaaPoista